Etusivu / Koti ja Vapaa-aika / Grillit ja tarvikkeet / Grillihiilet, briketit & savustuslastut

Grillihiilet, briketit & savustuslastut

Meillä on laaja valikoima grillihiiliä, brikettejä ja savutuslastuja, joiden avulla voit parantaa grillatun ruoan makua. Grillihiili antaa korkeaa lämpöä ja ihanan savuisen maun ruoallesi. Sopii erinomaisesti lihan ja vihannesten nopeaan grillaukseen. Briketit palavat pidempään kuin grillihiili ja tuottavat tasaisempaa lämpöä, joten ne sopivat erinomaisesti pidempään grillaamiseen ja savustamiseen. Savustuslastut antavat ruoallesi ihanan savustuksen maun, ja niitä on saatavana eri puulajeja eri makuja varten.

Grillit ja tarvikkeet
Weber
Weber Savustuslaatikko - Sopii useimpiin kaasugrillimalleihin
Weber Savustuslaatikko - Sopii useimpiin kaasugrillimalleihin

HUOM! Weberin grilleissä on valtava määrä varaosia, joten tarkista sopivuus täältä ennen kuin tilaat: https://www.weber.com/FI/fi/help/schematics/

36,95 €
Varastossa
Näyttää 32 / 32 Tuotteet
1

Grillihiilet, briketit & savustuslastut

Grillaaminen hiilellä ja briketeillä antaa ruoalle ainutlaatuisen ja herkullisen maun. Grillihiili ja briketit antavat ruoalle luonnollisen aromin ja ihanan savuisen maun, jota on vaikea saavuttaa muilla tavoin, kuten kaasugrillillä. Kun puuhiili ja briketit palavat, puusta vapautuu aromaattisia yhdisteitä, jotka antavat ruoalle upean maun. Katso valikoima yllä!

Usein kysystyt kysymykset

Mikä on grillihiilen ja brikettien ero?

Kun valitset grillauksessa brikettien ja hiilen väliltä, on otettava huomioon muutamia asioita.

Briketit valmistetaan puristetusta puuhiilestä, ja ne sisältävät usein lisäaineita, joiden ansiosta ne palavat pidempään ja tasaisemmin kuin puuhiili. Ne tuottavat vakaata ja pitkäkestoista lämpöä, joten ne ovat ihanteellisia suurten lihapalojen grillaamiseen, joita on kypsennettävä pidempään.
Puuhiili taas on puusta valmistettua ja palaa brikettejä nopeammin. Se saattaa soveltua paremmin lyhyempiin grillausjaksoihin tai kun haluat korkeamman lämpötilan hampurilaisten tai vihannesten grillaamiseen. Puuhiili on yleensä myös halvempaa kuin briketit ja antaa ruoalle luonnollisemman maun.
Lyhyesti sanottuna valinta brikettien ja puuhiilen välillä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja grillattavan ruoan tyypistä. Jos haluat kypsentää suuria lihapaloja hitaasti, briketit ovat parempia, kun taas puuhiili sopii paremmin lyhyisiin grillauskertoihin tai kun haluat luonnollisemman maun.

Miten grillaan briketeitä käyttäen? Opas brikettigrillaukseen!

Askel 1: Puhdista grilli

Puhdista grilliritilä ja varmista, että se on täysin puhdas ennen grillauksen aloittamista. Jos grilliritilään kertyy likaa ja vanhaa rasvaa, se voi helposti syttyä ja grilliritilä nokeentuu, jolloin grillattavaan ruokaan voi syntyä mustempi ”palanut” pinta.

Askel 2: Valitse oikeanlaiset briketit

Valittavana on erilaisia brikettejä, kuten puuhiilibrikettejä, joissa on erilaisia sekoituksia, yleensä pyökkiä, tammea tai koivua. Valitse tarpeisiisi ja makumieltymyksiisi parhaiten sopiva tyyppi.

Askel 3: Sytytä briketit

Brikettien sytyttämiseen voit käyttää sytytysnestettä ja sytytintä tai piippusytytintä. Aseta briketit kasaan ja levitä sytytysnestettä tasaisesti niiden päälle. Anna sytytysnesteen imeytyä briketteihin muutaman minuutin ajan ennen kuin sytytät ne tulitikulla tai sytyttimellä. Jos käytät piippusytytintä, aseta paksu kerros brikettejä grillin pohjalle, aseta sitten piippusytytin päälle ja kaada se täyteen brikettejä.

Askel 4: Jaa briketit grilliin

Kun briketit ovat valkoisen tuhkan peitossa ja hehkuvat, on aika jakaa ne tasaisesti grilliin. Epäsuoraa grillausta varten aseta briketit grillin sivuille ja jätä keskelle tilaa. Suorassa grillauksessa briketit levitetään tasaisesti koko grillin pohjalle. Jos olet sytyttänyt tulen sähköisellä piippusytyttimellä, riittää yleensä, että annat sen kuumentua ja hehkua 7-10 minuuttia, ennen kuin nostat sen pois brikettien päältä, minkä jälkeen voit levittää briketit tasaiseksi kerrokseksi.