Kestävä kehitys

Kestävä kehitys

HYMA Skog & Trädgård AB:n (5591-5206) ja sen tytäryhtiöiden visiona on optimoida jatkuvasti lyhyen ja pitkän aikavälin kestävän kehityksen työtä. Kestävä kehitys ei ole lopullinen tavoite, vaan meille se on pitkäkestoinen prosessi, jonka tavoitteena on vaikuttaa konkreettisesti. Konsernin johtavana periaatteena on vastuullisuus ja avoimuus työntekijöitä, tavarantoimittajia ja sinua, loppuasiakastamme, kohtaan. Pyrimme olemaan itsestäänselvä valinta tavarantoimittajaksenne seuraavien arvojemme takia:

 • Ympäristö ja kestävä kehitys
 • Yhteiskunnallinen vastuu
 • Yritysetiikka

Negatiivisten ympäristövaikutusten minimointi

Tavoitteemme on tehdä kaikki mahdollinen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Mielestämme kaikki osatekijät ovat tärkeitä aina pienistä muutoksista päivittäisessä toiminnassa suurempiin yhteisiin hankkeisiin. Olemme toteuttaneet mm. seuraavanlaisia toimenpiteitä:

 • Minimoidaksemme pakkausmateriaalin kulutuksen, käytämme uudelleen meille saapuvat pakkaukset, kun toimitamme tavaraa sinulle, loppuasiakkaallemme
 • Sisäänostamme tuotekokoihin sopivia pakkausmateriaaleja, jotta vältämme “ilman lähettämisen” ja vähennämme jätettä
 • Pakkaamme kaikki tilaukset yhteen mahdollisuuksien mukaan kuljetuksen ja pakkausmateriaalin vähentämiseksi
 • Pidämme etäkokouksia vähentääksemme liikennettä sekä nykytilanteessa myös tartuntojen leviämistä
 • Optimoimme kuljetukset koordinoiduilla ostoilla yhteiseen varastoon

Palautukset

Palautusten minimoiminen on toinen toivottava kestävän kehityksen strategia. Emme tarjoa maksuttomia palautuksia, mutta olemme täysin sitoutuneet tarjoamaan henkilökohtaista ja ammattitaitoista neuvontaa ennen ostoa, jotta sinä asiakkaana voit valita sinulle sopivan tuotteen. Yksi palautus vaikuttaa ympäristöön monessa suhteessa, kuten asiakkaan matka palautuspisteelle, tavarankuljetus sekä mahdollisesti uuden tuotteen lähetys.

HYMA kantaa suuren yhteiskunnallisen vastuun

Itsestäänselvää meille! Kaikkien työntekijöiden tulee päästä turvalliseen ja viihtyisään työpaikkaan. Työskentelemme järjestelmällisesti varmistaaksemme työntekijöillemme aina turvallisen työympäristön.

Noudatamme työsuojeluviranomaisen lakeja ja asetuksia, ja sitoutumattomat tarkastajat käyvät meidän tiloissamme säännöllisesti varmistamassa, että olemme huomioineet kaiken mahdollisen. Odotamme samoja vaatimuksia myös tavarantoimittajiltamme, ja että niitä noudatetaan kaikilla tasoilla. Oman tuotantomme osalta sisäänostajamme ja tarkastajamme vierailevat säännöllisesti tehtailla.

Turvallisuus sinulle asiakkaana

HYMA välittää yksityisyydestäsi ja on ulkoisen konsultoinnin avulla suunnitellut tietosuojakäytännön, jonka ansiosta voit asiakkaana tehdä ostoksia turvallisesti verkossa. Voit lukea siitä lisää täältä här.

Ympäristötyön seuranta

Pitkällä aikavälillä laajennamme yhteishankintoja ja vähennämme siten kuljetuksia entisestään. Tavoitteenamme on tarjota sinulle lähitulevaisuudessa yhtenä kuljetusvaihtoehtona 100% ympäristöystävällinen toimitus. Päivitämme myös jatkuvasti logistiikka- ja pakkausinnovaatioitamme ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Jatkuva vaatimustasomme

Koska tuotevalikoimamme kasvaa nopeasti, on erittäin tärkeää, että uusille ja nykyisille toimittajille asetetaan jatkuva vaatimustaso. Meille on tärkeää, että kaikilla tasoilla noudatetaan kansainvälisiä sopimuksia ja käytäntöjä, kuten yhteiskunnallista vastuuta, kestävää kehitystä ja yritysetiikkaa. Vastuullinen sisäänostotoiminta on meille erittäin tärkeää ja haluamme aina kyetä tarjoamaan laajan valikoiman korkealaatuisia ja turvallisia tuotemerkkejä.

Hyvät neuvot ovat ilmaisia

Meillä hyvät neuvot ovat ilmaisia - ota meihin yhteyttä saadaksesi vinkkejä, neuvoja tai ohjausta turvallisesta, kestävän kehityksen työstä.Työntekijöitämme koulutetaan jatkuvasti, joten he pystyvät opastamaan sinua ostohetkellä hinnan ja laadun lisäksi myös toimintojen ja elinkaarikustannusten suhteen tarpeidesi ja käyttöalueidesi mukaan. Toimitamme myös turvallisuus- ja käyttöturvallisuustiedotteet tuotteillemme. Tämä on jatkuva prosessi, joten jos sinulta puuttuu jotain, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua tässä asiassa.

Ympäristökäytäntömme

Kaikki HYMA Skog & Trädgård AB:n yritykset ovat integroineet ympäristötyön osaksi päivittäistä toimintaansa. Pyrimme kaikin mahdollisin parannuksin vähentämään negatiivisia ympäristövaikutuksiamme. Koska päivittäin käsittelemme ympäristölle haitallisia aineita, tämä asettaa meille ja prosesseillemme korkeat vaatimukset. Seuraavat toimet ovat käynnissä:

 • Asiaankuuluvien ympäristövaatimusten asettaminen toimittajia, tavaroita ja palveluita valittaessa.
 • Lakien ja asetusten ympäristövaatimuksien noudattaminen ja mahdollisuuksien mukaan jopa niiden ylittäminen.
 • Maaperän, ilman ja veden tahattomasta saastumisesta aiheutuvien riskien ehkäiseminen ja minimoiminen.
 • Oman luonnonvarojen kulutuksemme taloudellisuus.
 • Yhteistyö ympäristöasioissa asiakkaiden, tavarantoimittajien ja sidosryhmien kanssa.

Laatukäytäntömme

Laadukas työ on luonnollinen osa liiketoimintaamme. Asiakkaiden vaatimukset ovat keskiössä ja jatkuvat parannukset lisäävät asiakkaidemme tyytyväisyyttä. Koemme seuraavien laatutavoitteidemme tekevän meistä pätevän yhteistyökumppanin:

 • Kun valitsemme toimittajia, tavaroita ja palveluita, asetamme asianmukaiset laatuvaatimukset.
 • Tarjoamme laadukkaita tuotteita kategorioissa koneet, työstökoneet, autotalli ja korjaamo.
 • Tarjoamme hyvän saatavuuden tuotevalikoimallemme.
 • Viestinnässämme annamme täsmällistä ja oikea-aikaista tietoa.
 • Tarjoamme tehokasta logistiikkaa täsmällisesti.
 • Liikejärjestelmämme takaavat tehokkaat ratkaisut sekä sisäisesti että ulkoisesti.