Start / Artikkelit & Oppaat / Osto-opas: IR-diesellämmittimet
Oppaat

Osto-opas: IR-diesellämmittimet

30-11-2023
Kirjoittanut:: Victor Lundqvist
Valokuva: Airrex
Lämpötilojen laskiessa ja talven kylmyyden hiipiessä sisään monet ihmiset alkavat etsiä luotettavia lämmönlähteitä tiloihin, joissa ei ole kiinteää lämmitystä, kuten autotalleihin, työpajoihin ja lasitettuihin tiloihin. Dieselkäyttöisellä infrapunalämmittimellä saat suoran ja tasaisen lämmönjakelun energiatehokkaasti ja turvallisesti.

Diesel-lämmittimet

Meillä Duabilla on paljon kokemusta erityyppisistä lämmitysratkaisuista, ja tässä oppaassa autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan diesel-lämmittimen. Lue koko artikkeli tai hyppää suoraan sinua eniten kiinnostavaan osioon:

Dieselvärmare1200x800

Diesel-lämmitin Airrex

Dieselkäyttöisen hallilämmittimen ja IR-Diesellämmittimen ero

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka eivät ole aivan varmoja erilaisten diesellämmittimien eroista? Sitten tässä on pikaopas:

Dieselkäyttöiset hallilämmittimet, joita kutsutaan myös lämpöpuhaltimeksi, saavat virtansa dieselmoottorista, ja ne puhaltavat kuumaa ilmaa. Niitä on saatavana sekä savupiipulla että ilman savupiippua:

 • Ilman savupiippua varustetuissa lämmittimissä on suora palaminen ilman pakokaasujen erottamista kuumasta ilmasta. Siksi niitä ei saa koskaan käyttää sisätiloissa, joissa ihmiset työskentelevät.
 • Savupiipulla varustetuissa lämmittimissä on epäsuora palaminen, jossa pakokaasut erotetaan kuumasta ilmasta. Poistokaasut johdetaan letkun kautta savupiippuun, joten niitä voidaan käyttää sisätiloissa tiloissa, joissa ihmiset työskentelevät.
 • Syventävää tietoa! Lue lisää dieselkäyttöisistä hallilämmittimistä täältä>>

  Dieselkäyttöiset infrapunalämmittimet luovuttavat lämpöä infrapunasäteilyllä lämmittämällä kiinteitä, lämpöävarastoivia materiaaleja ja pintoja, jotka jakavat ja siirtävät lämpöä ympäröivään tilaan.  Näin saadaan aikaan suorempi ja tasaisempi lämmönjako pienemmällä energiankulutuksella kuin hallilämmittimillä. Koska lämmitys on niin tehokasta, pakokaasuja ei tarvitse erottaa.

  Tämä tekee IR-diesellämmittimestä erinomaisen vaihtoehdon sisätilojen, kuten autotallien, rakennustyömaiden, työpajojen ja muiden tilojen lämmittämiseen, missä ihmiset työskentelevät, asuvat tai seurustelevat.

  IR-Diesellämmittimen edut

  IR-Diesellämmittimet ovat usein vähän kalliimpia kuin klassiset, lämmintä ilmaa puhaltavat diesel-lämmittimet, mutta vastineeksi IR-lämmittimet tarjoavat useita etuja. Niiden suurimmat edut ovat:

 • Alhaisempi energiankulutus. Infrapunalämmittimillä on alhaisemmat dieselkulut IR-tekniikan tehokkaan lämmönsiirron ansiosta. Valitsemalla lämmittimen, jossa on ajastintoiminto, voit vähentää polttoaineen kulutusta entisestään.
 • Tasaisempi lämpö. Infra-säteily tarjoaa suoremman ja tasaisemman lämmön jakautumisen verrattuna kuumailmapuhaltimeen.
 • Ei asennusta. Koska palavan dieselin päästöt ovat vähäiset, poistoilmajärjestelmää ei tarvita. Sinun ei siis tarvitse huolehtia poistoputkien ja kuumien savupiippujen asentamisesta, vaan voit vain kytkeä infrapunalämmittimen päälle ja aloittaa sen käytön.
 • Parempi sisäilman laatu. Tavallinen puhallinlämmitin puhaltaa ilmaan pölyä ja hiukkasia, ja nämä hiukkaset voivat ympäristöstä riippuen olla haitallisia hengitettäessä. Terveyden kannalta infrapunalämmittimet ovat siis parempia, sillä ne säteilevät lämpöä ilman, että ne sekoittavat hiukkasia ilmaan.
 • Alhainen melutaso: IR-lämmitin on suhteellisen hiljainen, melutaso on koosta riippuen 40-50 dB.
 • Hajuton. Koska palaminen on niin tehokasta, lämmitys on hajutonta.
 • Mitkä tilat voidaan lämmittää IR-Diesellämmittimellä

  Perinteisesti IR-diesellämmittimiä käytetään usein työpaikoilla ja tiloissa, joissa ei ole kiinteitä lämmityslaitteita, mutta ne ovat ihanteellinen ratkaisu myös kesämökeille ja omakotitaloihin.

  Diesel-lämmittimet sisä- ja kotikäyttöön

  Vähäpäästöisyytensä ja suhteellisen hiljaisen toimintansa ansiosta IR-lämmittimet soveltuvat erinomaisesti tavanomaisten sisätilojen lämmittämiseen. Koska ne eivät vaadi asennusta, niitä voidaan helposti siirtää ympäri kotia ja käyttää eri tiloissa eri aikoina.

  IR-lämmittimet sopivat erinomaisesti mökeille ja loma-asuntoihin, joissa ei ole kiinteää lämmitystä. Ne ovat myös hyvä lisä kiinteälle lämmitykselle taloissa ja mökeissä syksyllä ja talvella, esimerkiksi jos talossa on suuria ja/tai erillisiä huoneita tai jos talossa on lasitettuja osia tai talvihuoneet, jotka halutaan lämmittää.

  Perinteisesti monet ihmiset valitsevat infrapunalämmittimet kotiensa varastojen ja autotallien lämmittämiseen. Ne soveltuvat kuitenkin erinomaisesti myös kasvihuoneiden ja lasitettujen terassien/kuistien lämmittämiseen kylminä vuodenaikoina. Suunnitteletko ulkojuhlia juhlateltassa? Silloin infralämmitin on erinomainen lämmönlähde.

  Diesel-lämmittimet verstaalle ja teollisuuteen

  On monia erilaisia työpaikkoja ja ympäristöjä, joissa IR-diesellämmittimet ovat ihanteellisia. Koska IR-diesellämmittimiä on saatavana eri tehotasoilla, on mahdollista löytää vaihtoehtoja, jotka sopivat sekä pienempiin että suurempiin tiloihin. Seuraavassa esimerkkejä tiloista ja kohteista, joissa infrapunalämmittimiä voidaan käyttää:

 • Rakennustyömaat
 • Teollisuustilat
 • Varastot
 • Maatilat ja ladot
 • Suuret teltat - sekä tapahtumissa että tilapäisissä työtiloissa
 • Suuret sisätilat, kuten urheiluhallit tai kuntosalit
 • Tapahtumapaikat
 • Kasvihuoneet, terassit ja muut ulkotilat
 • Mikä diesel-lämmitin minun kannattaa valita

  Infrapunasäteilyä käyttäviä diesellämmittimiä on laaja valikoima, ja olemme koonneet alla olevan tarkistuslistan tärkeimmistä seikoista, joiden avulla voit valita tarpeisiisi ja olosuhteisiisi sopivan lämmittimen:

 • Kohteen koko
 • Hyvä lähtökohta on valita diesel-lämmitin lämmitettävän tilan koon perusteella. Lämpöteho (kW) vaikuttaa lämmitettävän tilan kokoon - mitä suurempi teho, sitä suurempi lämmitysteho. On myös mietittävä tarkkaan, onko lämmitettävä huone eristetty vai eristämätön ja kuinka korkea katto on. Lämmitysteho ilmoitetaan usein kuutiometreinä (m3), ja valikoimassamme on infrapunalämmittimiä, jotka voivat lämmittää jopa 2000 m3 .

 • Haluttu lämpötila ja lämmöntuotto
 • Huoneen koon lisäksi ympäristön lämpötila ja haluttu lämpötila vaikuttavat siihen, kuinka paljon tehoa tarvitaan. Mitä korkeampi lämpötila halutaan, sitä suurempi teho tarvitaan. Myös se, kuinka hyvin eristetty tai vetoinen kohde on, vaikuttaa tarvittavan tehon määrään.

  Muista myös, että diesel-lämmittimillä on erilaiset lämpötila-alueet, joten valitse oikea lämmitin lämpötila-alueen mukaan.

 • Polttoaineen kulutus ja säiliön tilavuus
 • Polttoaineen kulutus vaihtelee laitteen tehon mukaan, mutta tietenkin myös lämmitettävän kohteen koon mukaan. IR-lämmittimien polttoaineenkulutus on tunnetusti alhainen, ja voit laskea, että normaali kulutus on 2,5 litraa päivässä 500 neliömetrin huoneessa, jonka sisälämpötila on 15C ja kun ulkolämpötila on 0C. 

  Vinkki! Tarkista myös säiliön koko: suurempi säiliötilavuus tarkoittaa, että sinun ei tarvitse täyttää dieseliä yhtä usein, mutta toisaalta pienempi säiliö voi olla parempi, jos lämmitintä siirretään usein.

 • Melutaso
 • Yleisesti ottaen infrapunalämmittimet ovat suhteellisen hiljaisia. Normaalisti melutaso on 40-50 dB. Jos käytät lämmitintä kotona sosiaalitiloissa tai makuuhuoneissa, alhaisempi melutaso on tärkeämpi kuin jos lämmitintä käytetään meluisissa työympäristöissä ja työpajoissa.   

  Vinkki! Saatavilla on äänenvaimennin, joka voi vähentää joidenkin lämmittimien ääntä muutamalla desibelillä.

 • Polttoainetyyppi
 • Valtaosa IR-lämmittimistä voi toimia tavallisella dieselillä, biodieselillä tai polttoöljyllä. Tarkista, kumpi koskee lämmitintäsi ja tarvitaanko erityistä talviöljyä kylmiä lämpötiloja varten.

 • Termostaatti ja ajastin
 • Useimmissa infrapunalämmittimissä on termostaattisäätimet. Tiger King- ja Airrex-diesellämmittimissä on lisäksi ajastin, jonka avulla voit asettaa lämmittimen käyntivälit, mikä vähentää polttoaineen kulutusta.

 • Tuotemerkki
 • IR-lämmitintä valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota valmistajan lupaamaan palvelutasoon ja takuuaikaan. Me Duabilla suosittelemme oman tuotemerkkimme, Tiger Kingin, sekä Airrexin IR-lämmittimiä, kaksi laadukasta tuotemerkkiä, joiden valikoimissa on useita tehokkaita ja turvallisia lämmittimiä.

 • Etäohjaus
 • Airrexin IR-lämmittimissä on 4G- ja WiFi-yhteys sekä kätevä mobiilisovellus sekä valvontaa että etäohjausta varten. Tämä on hyödyllistä, jos haluat lämmittää kohteen ennen paikalle tuloasi. Mobiilisovellus toimii ohjauspaneelina, josta voit tarkastella reaaliaikaisia tietoja, kuten kohteen lämpötilaa ja polttoainetasoa, sekä ohjata koneen käyntiä.

 • Koko ja siirrettävä lämmitin
 • Valtaosa IR-lämmittimistä on helposti kuljetettavissa ja siirrettävissä tilojen välillä. Mitä suurempi ja tehokkaampi laite on, sitä vähemmän joustava se kuitenkin on. Jos aiot siirtää lämmitintäsi usein, on hyvä miettiä sen kokoa ja tarkistaa, onko siinä pyörät tai mukana tuleva vaunu, joka helpottaa siirtämistä.

  Tavallisimpia kysymyksiä IR-Diesellämmittimistä

  Pitäisikö minun valita diesellämmittimeeni biodiesel vai perinteinen diesel?

  Lyhyesti sanottuna eri dieseltyypeillä on erilaisia etuja ja haittoja:

  Biodiesel ja uusiutuva diesel ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, jotka tarjoavat puhtaamman palamisen - joten ne ovat ympäristön kannalta hyviä vaihtoehtoja.

  Tavallinen diesel (HVO) on yleensä halvempaa ja helpommin saatavissa.

  Polttoöljy ja talvidiesel voivat olla hyviä vaihtoehtoja kylmemmissä ilmastoissa, joissa tarvitaan suurta energiatiheyttä.

  Usein kysystyt kysymykset

  Mikä tuotemerkki minun tulisi valita?

  Me Duabilla suosittelemme IR-lämmittimissä tuotemerkkejä Tiger King ja Airrex.
  Molemmilla näillä tuotemerkeillä on laadukkaat, tehokkaat ja turvalliset diesel-lämmittimet.

  Voiko IR-Diesellämmitintä käyttää makuuhuoneessa?

  Kyllä voi. IR-lämmittimet eivät päästä vaarallisia pakokaasuja eivätkä puhalla ympäristöönsä vaarallisia hiukkasia kuten tavallinen lämmitin.

  Mitä tapahtuu etäohjattavalle lämmittimelle, jos internetyhteys katkeaa?

  Etäohjattavia diesel-lämmittimiä voidaan ohjata sovelluksen kautta, ja yhteys voi olla 4G:n tai WiFin kautta. Jos sovelluksella tai diesel-lämmittimellä ei ole internet-yhteyttä, etävalvonta tai -ohjaus ei ole mahdollista, mutta itse lämmitin jatkaa toimintaansa normaalisti.

  Ota yhteyttä meihin, jos diesel-lämmittimen valinta askarruttaa

  Toivomme, että olet nyt saanut käsityksen siitä, minkä tyyppistä diesel-lämmitintä tarvitset tilojesi tai alueesi lämmittämiseen. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai huolenaiheita, voit ottaa meihin yhteyttä, ja tuoteasiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi ja neuvovat sinua oston yhteydessä.

  Onnea matkaan!

  Muita lukuvinkkejä & neuvoja Duabilta