Start / Artikkelit & Oppaat / Dieselkäyttöisen hallilämmittimen osto-opas
Oppaat

Dieselkäyttöisen hallilämmittimen osto-opas

18-2-2022
Kirjoittanut:: Christian Karlsson
Valokuva: Mattias Stockhaus
Lue dieselkäyttöisen hallilämmittimen osto-oppaamme, ja saat apua sinulle sopivan mallin valinnassa.

Dieselkäyttöisen hallilämmittimen hyvät puolet

Dieselkäyttöinen hallilämmitin on hyvä valinta tilapäiseen lämmitykseen ja lisälämmitykseen, koska se on kustannustehokas sekä hankinnan että käytön kannalta. Asennustakaan ei tarvita. Hallilämmitin voi olla pelastava enkeli hätätilanteissa, kun tavallinen lämmitysjärjestelmä pettää.

Dieselkäyttöisten hallilämmittimien hyviä ominaisuuksia ovat niiden helppo käsiteltävyys ja liikuteltavuus, sekä niiden luotettavuus ja joustavuus. Hallilämmittimet soveltuvatkin erinomaisesti rakennustyömaalle, korjaamoihin, työpajoihin jne.

Hallilämmittimien yleisiä käyttökohteita ovat esim.

  • Varastojen, työpajojen ja autotallien lämmitys.
  • Lämmitys ja kuivaus rakennustyömailla.
  • Tilapäisten rakenteiden, kuten telttojen, lämmitys.
  • Lisälämmitys kuivausta varten.

Saatavilla kahdenlaisia – pakoputkella ja ilman

Dieselkäyttöiset hallilämmittimet ilman pakoputkea

Pakoputkettomissa, suoraan polttavissa hallilämmittimissä, dieselpolttoaine poltetaan erottelematta pakokaasuja kuumasta ilmasta. Lämmitettävään tilaan puhalletaan sekä kuumaa ilmaa että pakokaasuja. Suorapolttoista dieselkäyttöistä hallilämmitintä ei saa koskaan käyttää tiloissa, joissa on ihmisiä.

Ilman pakoputkea toimivien dieselkäyttöisten hallilämmittimien yleisiä käyttökohteita ovat:

  • Lämmitys tai kuivaus tiloissa, joissa ei ole ihmisiä.
  • Lämmitys ulkona työskennellessä.

Dieselkäyttöiset hallilämmittimet, joissa on pakoputki

Pakoputkellisissa, epäsuorasti palavissa hallilämmittimissä pakokaasut erotetaan kuumasta ilmasta jo palamisen aikana, ja johdetaan ulos pakoputken kautta. On tärkeää liittää letku pakoputkelle ja poistaa pakokaasut alueelle, jossa ei ole ihmisiä, mieluiten ulos.

Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka työskentelevät lämmitettävässä tilassa.

Miten valitsen oikeanlaisen diesel-lämmittimen

Hallilämmittimen tyyppi ja tarvitsemasi teho riippuvat täysin siitä, mitä lämmität ja mitkä ovat vaatimuksesi. Alla muutama kysymys joita miettiä, kun harkitset lämmittimen ostamista.

Kuinka suuri on lämmitettävä tila?

Neliömetrejä on turha laskea, sillä tilavuudella on suurempi merkitys lämmityksessä. Kuutiometrien määrä määrittää dieselkäyttöisen hallilämmittimen tarvitseman tehon. Muista myös, että suurissa huoneissa voi olla viisasta käyttää tuulettimia, koska lämpö nousee ylöspäin.

Kuinka kylmä ympäristö on?

Jos ympäristö on kylmä, sillä on luonnollisesti erittäin suuri merkitys. Mitä kylmempää on, sitä enemmän tehoa tarvitset.

Minkä lämpötilan tarvitset?

Haluatko tilaan normaalin huoneenlämmön vai riittääkö ylläpitolämpö? Mitä korkeampi lämpötila, sitä enemmän tehoa tarvitset.

Kuinka hyvin tila on eristetty?   

Toinen valintaan vaikuttava tekijä on tilan eristys. Vetoinen ja huonosti eristetty tila vaatii tehokkaamman hallilämmittimen kuin hyvin eristetty huone.

Onko tilassa ikkunoita?     

Ikkunat aiheuttavat suhteellisen suuria lämpöhäviöitä, koska suuri osa lämmöstä säteilee ulos. Uudemmat ikkunat ovat huomattavasti energiatehokkaampia kuin vanhemmat. Tämä kannattaa myös ottaaa huomioon lämmittimen valinnassa.