Start / Artikkelit & Oppaat / Näin valitset sopivan kaasugrillin
Inspiraatio

Näin valitset sopivan kaasugrillin

20-12-2023
Kirjoittanut:: Victor Lundqvist
Grillikausi on vihdoin alkanut, ja vastagrillatun ruoan tuoksu leviää iltaisin ympäri naapurustoa. On aika aloittaa grillaaminen! Tästä oppaasta löydät parhaat vinkit sopivan kaasugrillin valintaan. Kaasugrillejä on erikokoisia ja -merkkisiä, ja valinta voi olla vaikeaa, kun otetaan huomioon markkinoilla olevien vaihtoehtojen laaja kirjo. Jos suunnittelet uuden kaasugrillin ostamista, on monia tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Me tunnemme grillit!

Meillä Duabilla on monia grillauksen asiantuntijoita ja olemme useiden kesien ajan järjestäneet grillauskursseja Ruotsissa yhdessä Weberin kanssa "Grill Academy" -konseptin alla. Sinne paikalliset grillausharrastajat voivat ilmoittautua ja syventää tietämystään useimmista grillauksen jaloon taiteeseen liittyvistä asioista.

Grillikurssi on grillauskoulu niille, jotka haluavat viedä grillaustekniikkansa uudelle tasolle, ja siellä opitaan kaikki, mitä on tiedettävä tullakseen grillimestariksi - kaiken valmistusaikataulusta, sisälämpötilasta, grillaustekniikoista, inspiraatiosta, vinkeistä ja nikseistä.

Gasolgrill_1200x800_2

Grillaamme yritysasiakkaillemme myös paikallisesti Mönsteråsissa, jossa myyjämme Martin ja Tom tarjoavat tuoreita grilliherkkuja. Kun grillaamme grillikursseilla & yrityksille, käytämme usein kannettavia kaasugrillejä, ja silloin saamme usein asiakkailta kysymyksiä siitä, mikä kaasugrilli heidän pitäisi valita. Yksinkertaisin vastauksemme on määritellä ensin, mihin uusi grillimestari aikoo käyttää kaasugrilliä: Onko se hampurilaisten grillaamista varten kesäkuukausina? Aiotko grillata ympäri vuoden? Pitääkö grillin olla liikuteltava ja helppo ottaa mukaan leirintäalueelle, vai pitäisikö se integroida ulkokeittiöön? Kuinka monelle ihmiselle yleensä grillaat tai haluat grillata?

Gasolgrill_1200x800

Montako poltinta minun tulisi valita?

Ennen kuin perehdymme kaasugrillien laajaan valikoimaan, selvitetään ensin perusasiat siitä, kuinka monta poltinta tarvitset kaasugrilliin ja kuinka suuren grillin tarvitset. Kaasugrillin polttimien määrä vaikuttaa grillauspinta-alaan ja lämpöön - mitä enemmän polttimia, sitä enemmän joustavuutta sinulla on grillauksessa.

Kaasugrillien maailmassa on runsaasti erilaisia kokoja ja malleja yhdestä, kahdesta, kolmesta tai neljästä polttimesta aina suuriin kuusipolttimisiin malleihin. Polttimien määrä vastaa suoraan grillin kokoa; useampi poltin tarkoittaa suurempaa grillausalaa. Tämä antaa sinulle vapauden grillata suuria määriä ruokaa samanaikaisesti, mikä on ihanteellista suurissa grillijuhlissa. Jos grillaat useammalle henkilölle, grilliin kannattaa valita vähintään kaksi poltinta, sillä se lisää joustavuutta. Voit esimerkiksi sytyttää yhden polttimen ja grillata toisella puolella, jossa poltin on sammutettu. Tämä epäsuora grillaustekniikka mahdollistaa hitaan, matalassa lämpötilassa tapahtuvan kypsentämisen, joka sopii erinomaisesti paksujen lihapalojen kypsentämiseen. Kaasugrillissä sinulla on kaikki joustavuus ja toiminnot, joita sinulla ei ehkä ole muussa grillissä.

Polttoainetyypin edut

  • Tarjoaa tasaisen, jatkuvan lämmön, joten grillatpa sitten hyvin marinoitua pihviä, mehukasta kalaa tai rapeita vihanneksia, saat tasaisen lämmön koko ritilälle sekä tarvittaessa erittäin nopean lämmityksen.
  • Helppo puhdistaa ja siistiä. Puhdistusprosessi on vähemmän vaativa kuin hiiligrillissä.

Antal_brannare_du_behover1200×800-FI

Kannettava kaasugrilli vs. suuri erillinen kaasugrilli

Kannettavista kaasugrilleistä on tullut nykyaikainen grillityyppi, joka on helppo ottaa mukaan, toisin kuin suuret erilliset kaasugrillit, jotka ovat painavia ja tarvitsevat usein pysyvän paikan.

Kannettava kaasugrilli sopii hyvin, jos haluat ottaa grillin mukaan retkeilyyn tai matkoille. Vapaasti seisovissa kaasugrilleissä puolestaan on enemmän tilaa kokkaamiseen, ja niissä on usein useita polttimia, joten ne soveltuvat suurempiin grillijuhliin.

Tulisiko minun valita kannettava kaasugrilli vai suuri erillinen kaasugrilli?

Valitse kannettava kaasugrilli, jos olet usein liikkeellä ja haluat ottaa grillin mukaasi. Ne ovat yleensä pienempiä, kevyempiä ja kompaktimpia kuin erilliset kaasugrillit - mutta niissä on vähemmän polttimia ja pienempi grillausala.

Niille grillauksen ystäville, jotka järjestävät usein suuria grillijuhlia tai joiden grillistä tulee pysyvä osa terassin sisustusta, suurempi, vapaasti seisova kaasugrilli on erinomainen valinta. Nämä grillit ovat vankkoja, niissä on suuri grillausala ja yleensä ylimääräisiä polttimia, joiden avulla voit valmistaa useita ruokia samanaikaisesti. Tämäntyyppisellä kaasugrillillä voit valmistaa kaikkea mehukkaista pihveistä herkullisiin mereneläviin, jotka kaikki kypsyvät täydelliseksi.

Näihin vapaasti seisoviin kaasugrilleihin liittyy kuitenkin joitakin haittoja. Ne ovat huomattavasti painavampia ja hankalammin liikuteltavia kuin pienemmät grillit. Niiden koon ja painon vuoksi niitä ei ole yhtä helppo liikutella puutarhassa, mikä voi olla tärkeä huomioon otettava seikka, jos haluat vaihtaa terassisi ulkoasua usein. Vaikka suurempi vapaasti seisova kaasugrilli tarjoaa loistavia grillausmahdollisuuksia, se vaatii myös oman tilan, jossa se voi seisoa ja loistaa.

Todellisia grillimestareita varten valikoimassamme on myös Weberin suosittuja kaasugrillejä!

Vertailussa TOP 3 suosituinta kaasugrilliämme

  1. Weber Kaasugrilli Spirit II E-210 GBS
  2. Weber Kaasugrilli Spirit II E-310 GBS
  3. Weber Kaasugrilli Q1200

Weber-kaasugrillit Spirit II E-210 GBS ja Spirit II E-310 GBS kuuluvat niihin hieman parempiin kaasugrilleihin ja soveltuvat erityisesti kotikäyttöön. Suurin ero näiden kahden välillä on koko; E-210 GBS:ssä on pienempi grillauspinta-ala (2288 cm²) ja kaksi poltinta, kun taas E-310 GBS:ssä on suurempi grillauspinta-ala (2640 cm²) ja kolme poltinta. E-310 GBS soveltuu paremmin suurempiin grillijuhliin.

Weber kaasugrilli Q1200 on puolestaan pienempi, kompaktimpi ja kannettava grilli. Q1200:n grillauspinta-ala on 1376 cm² ja siinä on yksi poltin, joten se sopii erinomaisesti pienempiin kokoontumisiin ja grillaamiseen "matkalla", kun lähdet retkeilemään matkailuautolla tai vastaavalla.

Jos haluat vakaan ja tilavan grillauskokemuksen, suosittelemme E-310 GBS -grilliä, koska siinä on suuri grillauspinta-ala ja lisäksi siinä on ylimääräiset polttimet, mikä on mukavaa, kun grillaat useita lihapaloja. Jos kuitenkin arvostat kannettavuutta ja käytännöllisyyttä, Q1200 on paras valinta.

Joka tapauksessa kaasugrilliä valitessasi on tärkeää, että löydät uuden tarpeitasi ja odotuksiasi vastaavan grillin. Duabilta löydät laajan valikoiman erikokoisia, -mallisia ja -merkkisiä kaasugrillejä. Osta uusi grillisi jo tänään!