Start / Artikkelit & Oppaat / Löydä oikenlainen lehtipuhallin
Oppaat

Löydä oikenlainen lehtipuhallin

8-3-2022
Kirjoittanut:: Victor Lundqvist
Valikoima on suuri, joten oikeanlaisen lehtipuhaltimen valitseminen voi olla vaikeaa. Koneita voi käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin, kuten roskien, ruohon ja käpyjen poistamiseen. Tai mikset käyttäisi sitä myös lumenpoistoon?

Mitä sinun pitäisi huomioida ennen ostamista?

 1. Tontin koko?
 2. Lehti-imuri vai lehtipuhallin?
 3. Akku-, sähkö- vai bensiinikäyttöinen?
 4. Selässä kannettava vai kädessä pidettävä?
 5. Melutasot

1. Tontti

Puutarhan koko tai alue, jolla työkaluja käytetään, on tärkeä tekijä oikean koneen valinnassa.

Ei ole hauskaa haravoida koko puutarhaa käsin. Säästät paljon aikaa investoimalla tarpeitasi vastaavaan lehtipuhaltimeen.

Tontin pinta-ala

Kuinka suuri tontti on? Jos puutarhasi on pienempi kuin noin 100-2000 m2, akku- tai sähkökäyttöinen lehtipuhallin riittää hyvin.

Jos tonttisi on yli 3500 m2 ja tontilla on useita lehtipuita, voi olla hyvä idea hankkia bensiinikäyttöinen lehtipuhallin. Vältät työskentelynaikaiset pysäytykset ja uudelleenkäynnistykset, ja saat lehtipuhaltimesta enemmän tehoa irti.

Puut ja pensaat

Jos sinulla on vaahteroita, pähkinäpensaita tai muita suuria lehtipuita, voi olla parempi ostaa tehokkaampi kone. Lehdet laskeutuvat yleensä raskaasti maahan, ja jos ne ovat kosteassa ruohikossa, lehtiä on vaikeampi puhaltaa/imuroida pois. Jos taas puutarhassasi on enemmän havupuita kuin lehtipuita, valinta on helpompi ja edullisempi, koska koneessa ei tarvita suuria tehoja.

Polut/sorapinta

Paljon soraa tai kiveä poluilla ja pihateillä lähellä nurmikkoa? Silloin paras valinta on nopeussäädettävä lehtipuhallin, jonka avulla voit säätää puhalluksen voimakkuutta. Liian voimakkaalla lehtipuhaltimella on vaarana, että puhallat soraa ja kiviä nurmikolle. Jos ostat lehtipuhaltimen, jossa on säädettävä nopeus, voit hallita ja säätää ilmamäärää.

Lövblås artiklar och guider

2. Lehti-imuri vai lehtipuhallin?

On olemassa koneita, joissa on yhdistetty lehtipuhallin ja lehti-imuri. Toimintaperiaate on sama kuin pölynimurissa: yksinkertaisella säädöllä voit helposti imeä lehdet ja roskat, jotka päätyvät helpostityhjennettävään säiliöön.

Jos sinulla on paljon lehtiä ja roskia tai suuri alue, emme suosittele lehti-imuritoimintoa, koska se voi tukkeutua helposti, ja se täyttyy nopeasti.

Lehtipuhaltimella on helppoa ohjata lehdet sinne minne haluat, kun käytät hieman tekniikkaa ja harjoittelua. Kerää lehdet kompostiin, jotta rikkaruohot ja muut tuholaiset eivät pääse leviämään ja tuhoamaan nurmikkoasi. Käytä sitten kompostijäte kevään kukkien istutukseen tai mikset alkaisi kasvattaa vihanneksia?

Meiltä löydät lähes kaikki mallit ja meillä on laaja valikoima lehtipuhaltimia. Olemme valinneet tähän artikkeliin myydyimmät tuotteemme, kuten Makita, Husqvarna, Stiga ja Stihl.

3. Akku-, sähkö- vai polttoainekäyttöinen?

Tarvitsetko vahvaa tehoa pidemmäksi aikaa? Sitten valinta on selvä, polttoainekäyttöinen!

Edut

 • Tehokas
 • Polttoainepihi
 • Pidempi käyttöaika
 • Vähemmän pysäytyksiä ja uudelleenkäynnistyksiä 
 • Monet tämän luokan lehtipuhaltimet pystyvät puhaltamaan lunta ja soraa pihatieltäsi

Pienempi tonttikoko ja vähemmän lehtiä tai roskia? Silloin kannattaa valita sähkökäyttöinen!

Edut

 • Kevyt
 • Ergonominen
 • Taloudellinen
 • Ympäristöystävällinen
 • Ei pysäytyksiä ja uudelleenkäynnistyksiä

Tarvitsetko pääsyn hankalille alueille ja pensaiden, talonnurkkien tai polkujen ympäri? Valitse sitten akkukäyttöinen

Edut

 • Helppo kuljettaa
 • Ympäristöystävällinen
 • Akkua voidaan käyttää useissa työkaluissa
 • Ergonominen
 • Kätevä

4. Selässä kannettava, kädessä pidettävä vai olkahihnallinen?

Jos ostat suuremman bensiinikäyttöisen lehtipuhaltimen, suosittelemme selässä kannettavaa mallia, koska sen raskain osa eli moottori kannetaan selässä. Se helpottaa käsittelyä ja säästää kehoon kohdistuvaa rasitusta.

Jos lehtipuhallin/lehti-imuri painaa yli 2-3 kg, voi olla suositeltavaa ostaa olkahihnallinen malli, jotta sinun ei tarvitse kantaa kaikkea painoa käsivarsillasi.

Käsikäyttöinen on ihanteellinen niille, joilla on pienempi nurmikko, ja jotka haluavat alhaisemman melutason.

HöstligtBlås

5. Melutaso

Lehtipuhaltimen melu on väistämätön, ne pitävät paljon ääntä. Yleensä sähkö- tai akkukäyttöiset ovat paljon hiljaisempia kuin bensiinikäyttöiset. Jos sinulla on paljon naapureita lähellä, ei ole kovin mukavaa käynnistää äänekästä lehtipuhallinta sunnuntaiaamuna kello 8. Toki siinä on viehätyksensä, mutta ethän haluaisi joutua samaan pulmaan?