Jakt - Inför styckning
Kirjoittanut:: Victor Lundqvist
Mitä on hyvä ottaa huomioon? Mitä laitteita? Kuinka kauan?
Älä koske lihaan käsilläsi
Käytä aina muovikäsineitä ja varmista, että kätesi ovat puhtaat. Vaihda käsineet usein bakteerien leviämisen välttämiseksi.
Riistan riiputtaminen mureamman lihan saamiseksi
Kun lihaa riiputetaan, eli raakakypsytetään, lihakset eivät veny. Riiputus rentouttaa lihakset ja tekee lihasta mureampaa.
Hionta ja varusteet
Pidä veitset hyvin teroitettuina, jotta paloittelu ja sisälmysten poistaminen on helpompaa. Puhdista veitset kiehuvalla vedellä tai sterilointilaitteella. Älä säilytä niitä muiden työkalujen kanssa.
Anna eläimen jäähtyä
Anna eläimen jäähtyä yhdestä kolmeen vuorokautta yli 10 asteen lämpötilassa, ennen kuin ripustat sen viileämpään huoneeseen.
Riiputuksen jälkeen
Varmista, että luodinreikien ympäriltä poistetaan kunnolla kaikki lyijyjäämät. Näin lihaan ei pääse bakteereja ja maku on herkullinen!
Lihamylly
Erinomainen investointi niille, jotka pitävät riistan jauhelihasta. Hanki sopiva leikkuuterä, jotta saat juuri niin karkeaa tai hienoa jauhelihaa kuin haluat. Yleisin koko on 4,5 mm ja kapasiteetti 250-400 kg/h.